Βιογραφικο

Ο Δήμος Μπουράμας γεννήθηκε στις Λειβανάτες Λοκρίδος του νομού Φθιώτιδος το 1959. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές και λυκειακές σπουδές του στο Λύκειο Φιλοθέης το 1978. Εισήχθη κατόπιν εξετάσεων στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων το ίδιο έτος και παράλληλα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των Πανεπιστημιακών Σπουδών του, ορκίσθηκε ως Σημαιοφόρος Ιατρός και κατετάγη στο Πολεμικό Ναυτικό. Υπηρέτησε διαδοχικά στο ΝΝΑ, στο Αντιτορπιλικό “Σαχτούρης” και στο ΝΝΚ και έλαβε το πτυχίο Καταδυτικής Ιατρικής από το Πολεμικό Ναυτικό. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στη Νευροχειρουργική στο Νοσοκομείο ΚΑΤ στη Κηφισιά και έλαβε τον τίτλο της Νευροχειρουργικής το Δεκέμβριο του 1993, κατόπιν εξετάσεων. Το 1997 εγένετο Διδάκτωρ Νευροχειρουργικής στο Δημοκρίτειο Παν. Θράκης αναπτύσοντας το θέμα: “Κλινική και Βιολογική συμπεριφορά των μηνιγγιωμάτων του εγκεφάλου”. Υπηρέτησε ως Επιμελητής Νευροχειρουργός στο ΝΝΑ και το 1999 μετέβη στο Λονδίνο όπου μετεκπαιδεύτηκε στο National Hospital for Neurology & Neurosurgery “Queen Square” στο πεδίο της χειρουργικής βάσεως κρανίου, ανώτερης αυχενικής μοίρας και συναφών τεχνικών υπό τις οδηγίες του Prof. Alan Crockard. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα συνέχισε να υπηρετεί ως Νευροχειρουργός στο ΝΝΑ, αλλά παράλληλα εκπαιδεύτηκε και στην Νευροενδοσκοπία του εγκεφάλου υπο τις οδηγίες του Prof. Axel Pernescky στο Mainz, Germany. Στα επόμενα χρόνια υπηρέτησε στο ΝΝΑ και από το 2005 ως Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής μέχρι την αποστρατεία του το 2014 ως Αρχιπλοίαρχος Ιατρός. Στη διάρκεια αυτή εξελέγη Αντιπρόεδρος και εν συνεχεία Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης το 2010, προάγοντας τον θεσμό αυτό και συμμετέχοντας ενεργά στην εκπαιδευτική δραστηριότητα έως σήμερα. Μετά την αποστρατεία του από το Πολεμικό Ναυτικό ανέλαβε τη Διεύθυνση του Νευροχειρουργικού Τμήματος της Βιοκλινικής Αθηνών και οργανώνει ετησίως το Cervical spine Cadaveric Course, συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του προσπάθεια στην επιστημονική κοινότητα. Προσφάτως εξελέγη μέλος του Πειθαρχικού συμβουλίου της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας.

Σταδιοδρομια

2014 - ....

Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής - Βιοκλινική Αθηνών​

2009/14

Πλοίαρχος Ιατρός, Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής - Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

2006/09

Αντιπλοίαρχος Ιατρός, Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής - Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

2005/06

Αντιπλοίαρχος Ιατρός, Διεύθυνση Υγειονομικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης και Επιμελητής Νευροχειρουργικής Κλινικής - Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

2000/05

Πλωτάρχης Ιατρός Επιμελητής Νευροχειρουργικής Κλινικής - Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

1999 - 2000

Clinical Fellowship in the Neurosurgical Department of the National Hospital for Neurology and Neurosurgery, Queen Square - London, U.K.

1997

Διδάκτωρ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

1994/99

Υποπλοίαρχος Ιατρός Επιμελητής Νευροχειρουργικής Κλινικής - Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

1989/94

Ειδικευόμενος Ιατρός Νευροχειρουργικής - Νοσοκομείο Κ.Α.Τ.

1988/89

Ειδικευόμενος Ιατρός Γενικής Χειρουργικής - Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

1986/88

Εκπαιδευόμενος Ιατρός Χειρουργικής και Ορθοπαιδικής Κλινικής - Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης

1985/86

Ανθυποπλοίαρχος Ιατρός - Αντιτορπυλικό Σαχτούρη​

1984/85

Εσωτερικός Βοηθός - Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1978-1984

Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

1978-1984

Ιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

1978

Λύκειο Φιλοθέης